Bewustwording kaartje voor kaartje

Al voorbereidend kijk ik naar mijn materiaal en vind ik een nog ongeopend pakje kaarten van de afgelopen SLO dag over begaafdheid.

Enigszins nieuwsgierig en ook omdat ik niet helemaal weet wat ik verder zal doen open ik het pakje.

Ik blader door de kaarten totdat mijn oog op het kaartje valt met de tekst. “Ik ben me bewust van mijn beginniveau en besef dat dat van anderen anders kan zijn.”  euh NEE

en dan dus STOP,  wacht even, echt niet. hmmm

Langzaam dringt het door.

Het is niet eens zo dat ik denk dat doe ik soms niet …. NEE eigenlijk doe ik dit nooit.

Ik ga er altijd vanuit dat ik op een of andere manier op het zelfde niveau begin. En dus kom ik er dagelijks achter dat mijn verwachtingen niet kloppen. Want mensen doen echt niet wat ik denk dat ze gaan doen….en het is ook niet zo dat ik hoop dat mensen dingen gaan doen. Nee, het is nog veel erger ik verwacht gewoon dat mensen dingen doen omdat het voor mij de enige logische weg is….. poeh…

Natuurlijk schakel ik tijdens zo’n proces omdat ik zie dat mijn inschatting niet klopt. omdat ik merk dat er dingen anders gaan . En aanpassen is immers een 2e natuur.

Maar tjonge als ik toch eens zou beginnen met bewust zijn van een ander niveau … dan zouden mijn verwachtingen meteen vanaf het begin anders zijn.. en zou ik me misschien niet altijd hoeven aanpassen..

Ik vind nog een kaartje dat er mooi bij past  “Ik neem afstand van een probleem om het even op me in te laten werken”

Ja laat ik dat maar even doen…

kaarten SLO

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.