Voorstellen

Ik

Mijn naam is Titia van der Sommen. Als meisje tussen twee broers had ik een mooie jeugd!

Met een avontuurlijk stel ouders verhuisde ik regelmatig. Maakte ik mooie dingen mee en leerde veel mensen en culturen kennen. Na de middelbare school koos ik voor een internationale studie die me fantastische vriendschappen opleverde en mooie inzichten.

Inmiddels ben ik 10 jaar getrouwd met mijn man Lex. Samen hebben wij 3 kinderen (Stan , Emma en Anna).

Mijn carrière 

Enthousiast begon ik aan het werkende leven. Al snel kwam ik erachter dat het werkende leven niet helemaal mijn “ding” was. Bij mijn eerste baas merkte ik dat ik regelmatig dingen anders deed dan mijn naaste collega’s. Bij mijn tweede baas merkte ik dat ik niet helemaal paste in het zo “gewenste vakje”. Vanuit deze baan ben ik me gaan verdiepen in ander mogelijkheden. Ik besloot dat ik graag wilde werken met kinderen en koos voor de Pabo.

Zo begon ik aan een nieuwe carriere in het onderwijs. Ik vond een fantastische school die werkte vanuit ontwikkelingsgericht onderwijs. Daar kon ik kinderen vanuit mijn hart begeleiden. Ik merkte dat ik kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong goed signaleerde en ook kon bereiken. Ik wilde hier graag wat mee. Ik besloot van school te veranderen om meer bij te leren. Daarna ben ik als VVE coach gaan werken. Waarmee ik het signaleren op jongere leeftijd meer in kaart probeer te brengen.

Die hoogbegaafdheid daar wilde ik mee verder. Dus ben ik mezelf gaan verdiepen in kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Ik heb workshops meegedaan, me geabonneerd op tijdschriften, boeken gelezen en verschillende studiedagen van SLO (het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling)  over het onderwerp gevolgd. Daarna ben ik me gaan oriënteren op verschillende opleidingen. Ik ben begonnen met een serie kenniscolleges bij Novilo (op locatie en online). Afgelopen jaar vond ik een opleiding die helemaal bij me past. Kijken naar kinderen en volwassenen, met grote cognitieve capaciteit, vanuit hun zijn en niet vanuit hun kunnen. De opleiding tot GelukkigHb-begeleider bij Rineke Derksen en Martin Snijders. Ruim een jaar geleden schreef ik mijn motivatie brief en werd ik aangenomen. Inmiddels heb ik  de opleiding afgerond en mag ik mij gelukkigHB -begeleider noemen. Met veel enthousiasme begeleid ik de eerste kinderen.

Mijn toekomst

Vanaf vandaag heet ik u van harte welkom bij Gewoon Bzonder.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.