Voor wie

Gewoon Bzonder is voor kinderen en volwassene die (vermoedelijk) hoogbegaafd

en daardoor gewoon Bzonder zijn.

Bzondere kinderen

Als je kind geboren wordt ben je als ouder eigenlijk alleen maar trots en blij.  Als  je kind opgroeit groei je met je kind mee en geniet je van de wonderlijke stappen die je kind maakt. En kijk je als ouder door je eigen mooi bril. Waarmee je je kind ziet zoals het is in de meest ontspannen momenten en soms ook in de meest gespannen momenten. Je kent je kind door en door. Ergens maakt je kind de stap dat het naast thuis nog een andere plek heeft; kinderopvang, een gastouder, peuterspeelzaal, basisschool of middelbare school. In al deze situaties zijn er meestal meerdere kinderen aanwezig en gaan verschillen meer opvallen. Is thuis het gedrag passend te noemen, op een andere locatie is het dan toch vaak anders (sneller, drukker, meer aanwezig, etc)

En nee je kind is niet verandert, het bevindt zich alleen in een andere situatie. Waarin het zoekend is naar wat voor gedrag passend is, handig is of het meest oplevert. En dat is een natuurlijk fenomeen. Wat er daarna gebeurt is belangrijker en dat kunnen verschillende dingen zijn.

Als je kind zich op zijn of haar gemak voelt zal het zichzelf weer laten zien. En als het zich echt laat zien dan mag dat opvallen. Want je kind is waarschijnlijk niet gemiddeld. In de wereld van de gemiddelde lijn vallen kinderen die vlot zijn op.

Als je kind zichzelf heeft aangepast en niet meer zichzelf is, maar alleen maar het lieve goed luisterende kind in de groep dan is dat niet helemaal de bedoeling. Dan gaat je kind niet opvallen maar is juist dat een belangrijk signaal.

Als je kind vanaf dat moment overal tegen in gaat. Omdat het heeft bedacht dat het toch al niet gaat passen, het toch niet goed gaat doen en dan beter maar helemaal dwars kan worden. Dan gaat je kind wel opvallen. Maar op zodanig negatieve manier dat het erg jammer is voor de eigen ontwikkeling.

Voor al deze kinderen die zoeken naar autonomie, die nieuwsgierig zijn, die graag ontdekken en liefst in de 5e versnelling is het fijn als ze gezien worden!

Gezien worden in hun eigenheid en dat kan bij Gewoon Bzonder. Gewoon Bzonder biedt die ruimte tijdens de persoonlijke begeleiding, peergroepen, meiden en jongensmiddagen.

Bent u op zoek naar een plek waar u kind weer tot zijn recht komt en tot zichzelf komt neem dan gerust contact op dan gaan we het gesprek aan om te kijken wat ik voor u kan betekenen.

Bzondere ouders

Bent u als ouder op zoek naar meer inzicht. Wilt u graag weten hoe de ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen verloopt. Wat u zoal kunt doen en hoe u in sommige situaties om kunt gaan met heftige emoties. Dan kunt u zich aanmelden voor de oudercursus Hoogbegaafd Thuis. Hierbij ga ik met u stap voor stap door de theorie, de ontwikkeling van uw kind  en wat u verder kunt doen.

Bzondere volwassenen

Als je op volwassen leeftijd ontdekt dat je hoogbegaafd bent dan is dat vaak erg ingrijpend. Ik hoor dingen als herkenning maar ook verwarring. Puzzelstukjes vallen op hun plek. Maar dan ja, wat dan. Het is belangrijk om jezelf tijd te gunnen. Voor je gevoel is alles verandert misschien maar na al die jaren mag je gerust jezelf de tijd geven om dit een plek te geven. Voordat je het gevoel hebt dat je het met iedereen moet delen. Dat kan natuurlijk wel. Het mooie is dat je zelf kan en mag bepalen wat je met de informatie doet.

Het is ook goed om na te denken wat de informatie met anderen doet. Er zijn genoeg mensen die je zien zoals je bent voor wie je ook blijft wie je bent. Voor anderen zal je ineens tot stereotype verheven worden en kan er nu dus ook ineens gereageerd worden op dat stereotype. En soms is dat best kwetsend want je wilt gezien worden zoals je bent en niet als een stereotype.

Wil je hierover in gesprek neem dan contact op zodat we samen kunnen kijken hoe ik kan helpen. Eén op één begeleiding, een traject of op een andere manier die beter past.

Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.