Waarom Gewoon Bzonder

Waarom Gewoon Bzonder?

OM MENSEN TE HELPEN!

Ja eigenlijk om kinderen te helpen.

Heel algemeen als generalist op een basisschool veranderde dat tot een specialisatie namelijk hoogbegaafde kinderen helpen.

En die hoogbegaafde kinderen ontdekte ik, zijn mensen

van 0-99 jaar. Want hoogbegaafde mensen houden hun verwondering voor de wereld voor de grappige dingen en blijven van mooie dingen dromen, soms idealistische soms heerlijk naïef.

Ja die mensen waar Toon Hermans het over heeft die wil ik helpen.

Want hoe mooi zou het zijn als we die mooie dromen van touwtje springen langs de regenboog en dansen in de regen zouden houden en ervan zouden genieten.

Helaas wordt de “echte wereld” vaak opgedrongen. Past het niet in het gemiddelde plaatje om te dromen van helpen in de hele wereld. Of om twee opleidingen tegelijk te volgen. Eigenlijk past het niet om te denken dat je dat allemaal zomaar kan doen.

Ik doe het werk wat ik doe omdat ik zie en merk dat kinderen van alle leeftijden vastlopen in het verwachtingspatroon van de wereld waaraan ze niet kunnen voldoen. Terwijl ze zo hard hun best doen. En dan weten ze het niet meer want blijkbaar kunnen ze het niet,

“dus zal er wel iets mis zijn met mij, want iedereen kan dit toch.”

Nee, er is niet mis met je! Je bent een mooi gedreven, uniek en creatief mens dat ruimte nodig heeft. Zou je durven om soms jezelf te zijn in plaats van je altijd aan te passen?

Daar wil ik je graag mee helpen want je bent niet de enige.

Dat wil ik doen met mensen in gesprek, ze leren kijken naar zichzelf vanuit het mooie perspectief van oneindig veel mogelijkheden.

Kan niet bestaat niet.

Het helpt dan dat ik ervaringsdeskundige ben en dat ik geleerd heb door verschillende brillen te kijken. Zo kan ik kinderen, ouders en leerkrachten helpen. Met mijn ervaring als kind, volwassene, ouder en leerkracht kan ik door verschillende brillen kijken. Soms kan ik de ander ook even mee laten kijken en ontstaat er meer begrip. Begrip creëert ruimte voor erkenning en door erkenning durven hoogbegaafden zichzelf zijn.

DAT IS HET ULTIEME DOEL: HOOGBEGAAFDE HELPEN ZICHZELF TE DURVEN ZIJN EN HUN EIGEN PAD DURVEN TE CREËREN!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.